A weboldal sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez. További információ a sütik használatáról.

Menü
Nyelv
Hungarian hu
English en
Pénznem
Katt rá a felnagyításhoz
További képek

Termékoldali extra text

 

Fűszerpaprika magolajok

Ár:
0 Ft (0 Ft + ÁFA)

A Rubin fűszerpaprika magolaj teljes egészében válogatott fűszerpaprika magból hideg sajtolással előállított étkezési olaj. Előállítása nélkülöz minden vegyszerrel történő tisztítási és finomítási eljárást. Az így nyert olaj képes megőrizni értékes beltartalmát, bioaktív komponenseit.

Mitől piros?

A mag válogatásakor közé kerülő apró paprika darabok teszik ilyen színessé, melyek a maggal együtt a présbe kerülnek.

Felhasználható sütéshez, főzéshez, salátaolajként, és minden olyan ételhez, amelyet a fűszerpaprika ízével és színével kívánnak gazdagítani (pácolás, dresszing, színezés, utóízesítés, halászlé, pörkölt, magyaros ételek).

Egészséges táplálék: antioxidánsok, omega-6, lutein, zeaxantin, β-karotin

Leírás és Paraméterek

Felhasználható sütéshez, főzéshez, salátaolajként, és minden olyan ételhez, amelyet a fűszerpaprika ízével és színével kívánnak gazdagítani (pácolás, dresszing, színezés, utóízesítés, halászlé, pörkölt, magyaros ételek).

Amellett, hogy kiváló alapanyag, értékes beltartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani:
  • A fűszerpaprika magolaj gazdag linolsavban (omega-6), többszörösen telítetlen zsírsavakban, A- és E-vitamin forrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú.
  • A linolsav hozzájárul a normális vérkoleszterinszint fenntartásához. 10 g Rubin fűszerpaprika magolaj fedezi a kedvező élettani hatást biztosító napi beviteli mennyiség 70-74%-át.
  • Tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez.
Mitől piros?

A mag válogatásakor közé kerülő apró paprika darabok teszik ilyen színessé, melyek a maggal együtt a présbe kerülnek. Az olaj pedig intenzíven oldja a színanyagokat. Ragyogó mélyvörös színét a természetes karotinoid tartalom adja, amely lényegesen magasabb, mint a nyers napraforgó-, pálma-, oliva- és kanolaolajokban. Összesen 31-féle karotionidot azonosítottak a paprika magolajban, közülük a legnagyobb mennyiségben a kapszantin, lutein, kapszorubin, β-karotin található meg.

A paprikamagolaj garantáltan növeli az ételek élvezeti értékét színben, illatban és ízben egyaránt, ráadásul értékes beltartalmának és bioaktív komponenseinek köszönhetően hozzájárul az egészséges étrendhez.

Átlagos tápérték 100 ml-ben:

Energiatartalom 3410 kJ (830kcal)
Zsír, amelyből 92.2 g
- Telített zsírsav 13.2 g
- Egyszeresen telítetlen zsírsavak 8.8 g
- Többszörösen telítetlen zsírsavak 70.0 g
Szénhidrát, amelyből 0 g
-cukrok 0g
Fehérje 0 g
Sótartalom 0 g
E-vitamin 11.6 mg
(96% NRV*)
A vitamin, RE** 793 µg (99% NRV*)

* NRV: napi beviteli referencia érték (felnőttek számára)
* Retinol-ekvivalens
Koleszterint nem tartalmaz.