A weboldal sütiket használ.

Mi és a partnereink információkat – például sütiket – tárolunk egy eszközön vagy hozzáférünk az eszközön tárolt információkhoz, és személyes adatokat – például egyedi azonosítókat és az eszköz által küldött alapvető információkat – kezelünk személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez, nézettségi adatok gyűjtéséhez, valamint termékek kifejlesztéséhez és a termékek javításához. Az Ön engedélyével mi és a partnereink eszközleolvasásos módszerrel szerzett pontos geolokációs adatokat és azonosítási információkat is felhasználhatunk. A megfelelő helyre kattintva hozzájárulhat ahhoz, hogy mi és a partnereink a fent leírtak szerint adatkezelést végezzünk. Másik lehetőségként a megfelelő helyre kattintva a hozzájárulás megadása előtt részletesebb információkhoz juthat, és megváltoztathatja beállításait.
Felhívjuk figyelmét, hogy személyes adatainak bizonyos kezeléséhez nem feltétlenül szükséges az Ön hozzájárulása, de jogában áll tiltakozni az ilyen jellegű adatkezelés ellen. A beállításai csak erre a weboldalra érvényesek. Erre a webhelyre visszatérve vagy az adatvédelmi szabályzatunk segítségével bármikor megváltoztathatja a beállításait.
 

További információ a sütik használatáról.

Menü
Nyelv
Hungarian hu
English en
Pénznem

Kutatási sikerek: színtartós fűszerpaprika természetesen!

A 2017 júniusában kezdődött projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A cél egy stabilizált színezéktartalmú fűszerpaprika őrlemény létrehozása volt, melynek felhasználhatósága és tartóssága jelentősen megnő. A technológiai innováció jelentősége abban rejlik, hogy a fűszerpaprika-termesztésből adódó szezonalitás miatt az évnek csak egy rövid időszakában lehet friss paprikához jutni. A fűszerpaprika aromája és színe pedig gyorsan veszít értékéből.

A projekt során egy mesterséges adalékanyagoktól mentes eljárás fejlesztése volt a cél, amely a fűszer előállítási folyamatát szabályozza oly módon, hogy a lehető legjobb és legtartósabb eredmény szülessen. A fűszerpaprika színanyagok stabilitásának növelése a betakarított termés biokémiai folyamatainak és beltartalmi összetevőinek érzékenységét is figyelembe vevő irányított technológiai műveletek kidolgozásával valósult meg. Ehhez tartozott a kíméletes feldolgozást biztosító technológiai gépek fejlesztése is.

A kutatás és fejlesztés sikerrel zárult: a prototípusok színüket kétszer tovább képesek megőrizni.

A Rubin termékei 2019 végéig teljes mértékben az új technológiára állnak át.

A projektről bővebb információ: https://www.rubinpaprika.hu/ginop_2_1_7

Tartalomhoz tartozó címkék: hír