Interjú a Szegedi Paprikáról
Augusztus végén járt nálunk Szabó C. Szilárd, a Délmagyarország újságíró főmunkatársa, hogy a Szegedi Paprika jövőjéről beszélgessen ügyvezető igazgatónkkal, Szokol Lajossal, aki a Fűszerpaprika Terméktanács jelenlegi elnöke.
Cikke így kezdődik: "A szegedi halászlé alapja a jó szegedi fűszerpaprika. De van-e, és főként lesz-e még pár év múlva szegedi paprika? Erről beszélgettünk a Fűszerpaprika Terméktanács elnökével, Szokol Lajossal, akinek a cége sorra nyeri a versenyeket. A Rubin paprikáját használják a Michelin-csillagos Onyx étteremben és luxushotelekben, de a cég paprikamagolajával főzött Széll Tamás is a Bocuse d'Or-on."
A teljes cikk itt olvasható: delmagyar.hu/szegedi-paprika
Tartalomhoz tartozó címkék:
hír