Csillageső a 2018-as Great Taste Awards-on
Az ételkóstoló versenyen összesen négy csillagot szerzett a Rubin BIO Szegedi és Füstölt Paprika, valamint a csípős Fűszerpaprika Magolaj az Egyesült Királyságban!
A 2019-es eredményekért KATTINTS IDE!
A versenyre 12,634 nevezés érkezett. Ebből 25% kapott egy csillagot, 9,5% kettőt és 1,5% hármat. A csillagokig egy 500 fős szakmai zsűrin keresztül vezetett az út, akik között ételkritikusok, gasztronómiai szakírók, séfek, szakácsok, étterem-tulajdonosok, egyszóval a szakma színe-java foglalt helyet. 65 napon keresztül zajlott a nevezett ételek vaktesztelése, melynek során sem a gyártó, sem a csomagolás nem látszódhatott. Itt tényleg csak az ízélmény számít. Éppen ezért a Great Taste díjjal kitüntetett termékekről világszerte tudják a vásárlók, hogy kivétel nélkül csúcsminőségű ízeket nyújtanak.
A Rubin BIO Szegedi Paprika két csillagot is megér a zsűri szerint. A kétcsillagos ételek „kiemelkedőek, a finomnál is sokkal jobb ízűek”. Értékelése így szól: „Gyönyörű élénk színű. Először egy csodálatos zamatos paprika íz tapasztalható, melyet egy meleg gyümölcsös kibontakozás követ”. A Szegedi Paprika BIO verziója annyira népszerű, hogy az idei betakarítás előtt (október) már nem is kapható, csupán konvencionális verziója.
A Rubin csípős Fűszerpaprika Magolaj egycsillagos díjazásban részesült, mely a „fantasztikus ízű” ételeknek jár. A magolajról elhangzott vélemények: „Micsoda szín!” „Rubin vörös olaj csillogó tisztasággal.” „Érdekes olaj rengeteg felhasználási lehetőséggel.” „Az ereje drámai!” „Tisztán érezhető a paprika íze.” A Fűszerpaprika Magolaj már sokadik elismerését kapja az idei évben, hiszen sorra szépen szerepelt különböző nemzetközi innovációs versenyeken (Sirha Budapest: 1. hely, Novi Sad Fair Belgrád: 1. hely, Gulfood Dubaj: top 11). Bővebb információ a gyártó honlapján található róla.
A Rubin Füstölt Paprika szintén egy csillagot szerzett. A szakemberek így nyilatkoztak: „Nagyszerű egyensúlyban van az édesség, az ízletesség és a füstölt íz.” „Nem túl durva, kellemes füstös íz, mely hosszan tart.” „Jelentős mennyiség használható belőle a színezéshez és az ízesítéshez anélkül, hogy a fő összetevőket elnyomná.”