Fűszerpaprika magolajok
|
Leírás és Paraméterek
Felhasználható sütéshez, főzéshez, salátaolajként, és minden olyan ételhez, amelyet a fűszerpaprika ízével és színével kívánnak gazdagítani (pácolás, dresszing, színezés, utóízesítés, halászlé, pörkölt, magyaros ételek).
Amellett, hogy kiváló alapanyag, értékes beltartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani:- A fűszerpaprika magolaj gazdag linolsavban (omega-6), többszörösen telítetlen zsírsavakban, A- és E-vitamin forrás, magas antioxidáns (pl. γ-tokoferol) és karotinoid tartalmú.
- A linolsav hozzájárul a normális vérkoleszterinszint fenntartásához. 10 g Rubin fűszerpaprika magolaj fedezi a kedvező élettani hatást biztosító napi beviteli mennyiség 70-74%-át.
- Tartalmaz luteint és zeaxantint, amelyek hozzájárulnak a szem egészségéhez és a látás védelméhez.
A mag válogatásakor közé kerülő apró paprika darabok teszik ilyen színessé, melyek a maggal együtt a présbe kerülnek. Az olaj pedig intenzíven oldja a színanyagokat. Ragyogó mélyvörös színét a természetes karotinoid tartalom adja, amely lényegesen magasabb, mint a nyers napraforgó-, pálma-, oliva- és kanolaolajokban. Összesen 31-féle karotionidot azonosítottak a paprika magolajban, közülük a legnagyobb mennyiségben a kapszantin, lutein, kapszorubin, β-karotin található meg.
A paprikamagolaj garantáltan növeli az ételek élvezeti értékét színben, illatban és ízben egyaránt, ráadásul értékes beltartalmának és bioaktív komponenseinek köszönhetően hozzájárul az egészséges étrendhez.
Átlagos tápérték 100 ml-ben: |
|
Energiatartalom | 3410 kJ (830kcal) |
Zsír, amelyből | 92.2 g |
- Telített zsírsav | 13.2 g |
- Egyszeresen telítetlen zsírsavak | 8.8 g |
- Többszörösen telítetlen zsírsavak | 70.0 g |
Szénhidrát, amelyből | 0 g |
-cukrok | 0g |
Fehérje | 0 g |
Sótartalom | 0 g |
E-vitamin | 11.6 mg (96% NRV*) |
A vitamin, RE** | 793 µg (99% NRV*) |
* NRV: napi beviteli referencia érték (felnőttek számára)
* Retinol-ekvivalens
Koleszterint nem tartalmaz.